rogoti.gr

Η αναβολή του γάμου σας είναι άσχημο γεγονός. Μετά από μήνες τελειοποίησης των λεπτομερειών και ενθουσιασμού για να συγκεντρώσετε τα αγαπημένα σας πρόσωπα στο ίδιο μέρος για να γιορτάσετε αυτό το μεγάλο βήμα ζωής, μπορεί να αισθανθείτε καταστροφικό το να αλλάξετε  την ημερομηνία σας. Αλλά τώρα, εν μέσω της επιδημίας του Κορωναιού, είναι μια αναπόφευκτη απόφαση για ορισμένες περιπτώσεις. Τα καλά νέα, εάν υπάρχουν, είναι ότι δεν είστε μόνοι. Καθώς η εθνική κοινωνική απόσταση συνεχίζεται, όλο και περισσότερα ζευγάρια έχουν αναβάλλει τα μυστήρια. Εδώ, τέσσερις «επίδοξοι γάμοι» λένε τις ιστορίες τους – και μοιράζοντα  τις καλύτερες συμβουλές  τους για το πώς να το αντιμετωπίσετε, όταν πρέπει να θέσετε τον γάμο στον οποίο εργαζόσασταν για μήνες, αν όχι χρόνια, σε αναμονή.

Ίδια περίοδος , Νέα σεζόν

Η νύφη Σάρα Μπάρτο, 32 ετών, ζει στο Βερολίνο της Γερμανίας και ανέβαλε τον γάμο  της στην Τοσκάνη – που αρχικά θα γινόταν στις 30 Μαΐου – μέχρι το φθινόπωρο. “Στις αρχές έως τα μέσα Μαρτίου, ήταν σαφές ότι η κατάσταση, ιδιαίτερα στην Ιταλία, κλιμακώθηκε και θα χρειαστούν μήνες μέχρι να μπορέσουμε να επιστρέψουμε σε κάποια αίσθηση κανονικότητας”, εξηγεί. “Έχουμε επίσης μερικούς πολύ στενούς καλεσμένους που δυστυχώς εντάσσονται στις ομάδες υψηλού κινδύνου, οπότε αυτός ήταν ένας σημαντικός παράγοντας για τις αποφάσεις μας.” Για να το κάνει αυτό, αυτή και ο αρραβωνιαστικός  της έστειλαν ένα email  με την αλλαγή της ημερομηνίας στους 100 καλεσμένους τους “, για να βεβαιωθούμε ότι ενημερώσαμε  για  την αλλαγή το συντομότερο δυνατό.” Κατάφεραν επίσης να διατηρήσουν ανέπαφη την αρχική ομάδα συνεργατών και προμηθευτών τους.

Παρά τη γρήγορη δράση τους και τη διατήρηση των πωλητών τους, ένιωσαν δικαίως, θλίψη.  “Για να είμαι ειλικρινής, η πρώτη εβδομάδα ήταν καταστροφική. Ο αρραβωνιαστικός μου και εγώ είμαστε μαζί για εννέα χρόνια, οπότε ένιωθα πολύ απογοήτευση και ήττα”, λέει η Sara, σημειώνοντας ότι στράφηκε στην οικογένεια και τους φίλους της για υποστήριξη. “Τα πιο κοντινά μου πρόσωπα με βοήθησαν σίγουρα να ξεπεράσω αυτό το δύσκολο κομμάτι.” Η καλύτερη συμβουλή της για τις νύφες και τους γαμπρούς που πρέπει να επαναδρομολογήσουν το γάμο τους; “Θρηνείστε την ημερομηνία σας και προχωρήστε. Ξεχάστε το – είναι το λιγότερο σημαντικό πράγμα”, συμβουλεύει. “Μόλις τελειώσετε το πένθος, αρχίστε να κοιτάτε τα θετικά. Έχετε μερικούς επιπλέον μήνες για να εξοικονομήσετε χρήματα και να σχεδιάσετε τις λεπτομέρειες. Και να αναφέρουμε βέβαια ότι θα έχετε μια αρκετά ενδιαφέρουσα και περίεργη  ιστορία να πείτε σε 10 χρόνια.”

Ίδια σεζόν, Νέα χρονιά

Για την κάτοικο της Νέας Υόρκης, Έμιλι Τζόνσον, 31 ετών, ο γάμος στο Μανχάταν στις 24 Μαΐου 2020 δεν ήταν εφικτός – οπότε αυτή και ο αρραβωνιαστικός της κοίταξαν ένα ολόκληρο έτος μπροστά, μέχρι τον Μάιο του 2021. “Αρχίσαμε να βλέπουμε την αναβολή του μυστηρίου μας να έρχεται, στα μέσα Μαρτίου. Τότε το εθνικό σύστημα υγείας ανακοίνωσε την απαγόρευση συγκεντρώσεων άνω των 50 ατόμων. Αλλά περιμέναμε μέχρι το τέλος του μήνα. Τότε  διάφοροι φίλοι και συγγενείς  με γνώση της κατάστασης, καθώς και με τα νέα στοιχεία που είχαμε από διάφορες πηγές, μας έκαναν να καταλάβουμε πως είναι η στιγμή για να πάρουμε τη σωστή απόφαση », εξηγεί για τη μέρα που έπρεπε να πάρουν τη δύσκολη απόφαση.

Οι χώροι που θα φιλοξενούσαν το μυστήριο και τη δεξίωση, το Temple Emanu-El και το εστιατόριο Daniel, είναι και οι δύο κλειστοί, και χωρίς χρονοδιαγράμματα για το πότε θα επαναλειτουργήσουν, αγωνίστηκαν να επιλέξουν μια νέα ημερομηνία γάμου. “Ένα πρώτο σενάριο ήταν η μετάθεση της ημερομηνίας για το φθινόπωρο ή το χειμώνα του 2020. Αλλά η εύρεση μιας ημερομηνίας που θα βόλευε όλους τους καλεσμένους,ήταν τότε μια πρόκληση. Με βάση τις πληροφορίες που έχουμε, μπορεί να είναι ακόμα πολύ επικίνδυνο να προγραμματιστεί  για το συγκεκριμένο διάστημα, δεδομένου ότι πολλοί από τους καλεσμένους μας θα πρέπει να πετάξουν και πολλοί είναι μεγάλοι σε ηλικία. ” Κατέληξαν σε αναβολή “ακριβώς ενός έτους” για να δώσουν στον εαυτό τους και στα αγαπημένα τους πρόσωπα “ένα πιο άνετο μαξιλάρι” – και να κρατήσουν τα όνειρά τους για έναν γάμο του Μαΐου ζωντανό. “Στείλαμε ένα email στους 120 καλεσμένους μας και θα τους ενημερώσουμε με νέο μήνυμα και τις προσκλήσεις”, λέει η Emily για το σχέδιο τους.

Για την Emily, η εμπειρία ήταν και ένα μάθημα εμπιστοσύνης, ειδικά με την ομάδα των συνεργατών και των προμηθευτών  της. “Εντυπωσιάστηκα βαθιά από το πόσο ευέλικτη ήταν η συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματιών  μαζί μας και το βρήκα αυτό καθησυχαστικό. Πιστεύω επίσης ότι η επιλογή μιας ημερομηνίας πιο μακριά είναι καλύτερη. Η ηρεμία από αυτή την άποψη ήταν πραγματικά χρήσιμη.”

 

Ίδια ημερομηνία, διαφορετική προοπτική

Ορισμένα ζευγάρια, ωστόσο, δεν είναι σε θέση να επαναπρογραμματίσουν το γάμο τους. Αυτό ισχύει για το Μπέρμιγχαμ και την Lizzie, 30 ετών, και τον μέλλοντα σύζυγο, ο οποίος βρίσκεται στο τελευταίο έτος των ιατρικών του σπουδών: ” Αυτό περιπλέκει το πρόγραμμά μας. Η διαμονή του τελειώνει στις 26 Ιουνίου, αλλά μια εβδομάδα αργότερα ξεκινά μια υποτροφία. Δεν έχουμε ιδέα πώς θα είναι το πρόγραμμά του, ποια σαββατοκύριακα θα εργαστεί ή πότε θα είναι σε επιφυλακή. Ήταν δύσκολο εξαρχής να επιλέξουμε την 9η Μαΐου 2020, ως ημερομηνία του γάμου,  και το επιλέξαμε γιατί τότε μπορεί να κάνει διακοπές. ”

Αντί να αναβάλουν το γεγονός , το μείωσαν. “Το νέο μας σχέδιο είναι να παντρευτούμε στις 9 Μαΐου, αλλά σε στενό κύκλο, μόνο με την οικογένεια,” μοιράζεται μαζί μας, προσθέτοντας ότι η ομάδα των επαγγελματιών για τη μεγάλη ημέρα, έκανε αυτή τη δύσκολη απόφαση πιο εύκολη στο να την αποδεχτεί. “Οι προμηθευτές μας ήταν απίστευτοι και έχουν ξεπεράσει τα πάντα για να διασφαλίσουν ότι αυτή η μέρα είναι ακόμα τέλεια.” Έπρεπε επίσης να ξανασκεφτούν το μήνα του μέλιτος τους . «Έπρεπε να ακυρώσουμε όχι ένα, αλλά δύο μήνες του μέλιτος», λέει. “Αντ ‘αυτού, σχεδιάζουμε τη διαμονή στο νέο μας σπίτι. Πρόκειται να παρακολουθήσουμε μαθήματα μαγειρικής στο διαδίκτυο, να κάνουμε πεζοπορία, να πηγαίνουμε για πικνίκ στην κορυφή του βουνού και να περάσουμε χρόνο μαζί στον νέο μας χώρο κάνοντας  τον δικό μας.”

Παρά το νέο σχέδιο και τις θετικές προοπτικές, η Lizzie ξέρει πόσο την επηρέασαν αυτές οι επιλογές. “Οι πρώτες δύο εβδομάδες ήταν πολύ δύσκολες. Φώναξα πολύ και ένιωσα ότι πολλά πράγματα και αποφάσεις που λαμβάνονται από εμένα και τον αρραβωνιαστικό μου, πλέον ήταν πέρα ​​από τον έλεγχό μας”, λέει για τα επακόλουθα. “Καθώς οι μέρες έχουν περάσει, είμαστε σε θέση να μιλήσουμε, να διαχειριστούμε  την κατάσταση και να προσευχηθούμε μαζί. Αν και είναι διαφορετικό από αυτό που είχαμε σχεδιάσει, καταφέραμε να αλλάξουμε τις προσδοκίες μας καθώς κάθε μέρα που περνά, θυμόμαστε πραγματικά ποιος είναι ο σκοπός ενός γάμου .Ποιός είναι ο σκοπός του δικού μας γάμου!”

Πηγή: www.marthastewartweddings.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλάθι

Back to Top